Espressomaskiner

Espressomaskiner för avsedda att användas hemma har förbättras avsevärt sedan de först introducerades och det gäller speciellt helautomatiska maskiner.

Traditionellt sätt har man kunnat säga att halvautomatiska espressomaskiner varit det bästa alternativet att satsa på för hemmet, men de helautomatiska espressomaskinerna har blivit mycket bättre och idag kan du få en riktigt bra maskin för en rimlig peng.

Om man ställer väldigt högt krav på sin espresso får man större kontroll med en halvautomatisk espressomaskin och vi förstår dem som väljer att gå den vägen. Däremot krävs det att man maler kaffebönorna själv i en kaffekvarn och packar det malda kaffet själv. Om inte annat bidrar det till lite mer känsla.

Vi har här nedanför tagit hjälp av hemsidan Testat och deras test av bästa espressomaskinerna som baseras på resultat från flera oberoende tester och omdömen.

DeLonghi PrimaDonna Elite

En av de absolut bästa helautomatiska espressomaskinerna är just DeLonghi PrimaDonna Elite. Modellen utsågs till bäst i test när Råd & Rön gjorde ett omfattande test av espressomaskiner under 2017. Den har också tagit en andraplats när danska Taenk gjorde sitt test på espressomaskiner året efter.

Espressomaskinen är som sagt helautomatisk och du kan välja mellan ett stort antal kaffedrycker genom menyn. Espressomaskinen maler sedan kaffebönorna och tillagar vald dryck efter önskat val. Den är enkel att använda, relativt snabb och har även inbyggd mjölkskummare.

En liten nackdel kan dock anmärkas på mjölkskummaren som gör allt jobbet åt dig och du behöver bara ställa tillbaka mjölkbehållaren i kylen mellan användningen. Genom att låta maskinen skumma mjölken gör man det förvisso väldigt enkelt för sig, men du får heller inte möjligheten att träna på några barista-färdigheter genom att hälla upp den skummade mjölken själv. För vissa är det inget problem och då är detta utan tvekan en bra kandidat som bästa espressomaskin, men för andra kan det bli en nackdel.

Espressomaskinens pris är också något saftig, men många finner det värt att investera i en bra espressomaskin för hushållet för att kunna avnjuta lyxiga latte och cappuccinos under vardagar som helger. Modellen fungerar även bra för det mindre kontoret.

Se pris på espressomaskiner hos KitchenTime.

Melitta Caffeo Passione OT

En annan helautomatisk espressomaskin som fått väldigt bra betyg och som utsågs till bäst i test av Testfakta under 2018.

Melitta Caffeo Passione OT gör det möjligt att välja på 10 olika sorters kaffe och har inbyggd mjölkskummare för att göra jobbet enkelt. Den är enkel att rengöra och det finns även inbyggt rengöringsprogram som du kan köra. Den har också möjlighet att brygga två koppar samtidigt, vilket kan vara guld värt.

Espressomaskinen Melitta Caffeo Passione OT är också mycket billigare än den dyra från DeLonghi. Denna modell ligger klart mycket bättre i pris för många hem som vill uppgradera sig från vanlig kaffebryggare till något som kan göra godare eller i alla fall alternativa kaffedrycker.

Det är ingen tvekan om att Melitta Caffeo Passione OT gör ett bra jobb och ett intressant alternativ att titta närmare på. Priset är i skrivande stund även hälften från DeLonghi och gör detta till ett mycket mer prisvärt alternativ. Helt klart en av de bästa espressomaskinerna du kan köpa baserat på kundomdömen och testresultat.

Se pris på espressomaskiner hos KitchenTime.

DeLonghi Magnifica S

En betydligt billigare espressomaskin är DeLonghi Magnifica S. Men det är också en helautomatisk espressomaskin som gör jobbet bra och speciellt med tanke på vilket pris den ligger på.

Den blev utsedd till testvinnare i Råd & Röns äldre test av espressomaskiner och den har även mottagit väldigt bra omdöme från konsumenter som testat den. Den maler kaffebönor bra och gör espressos med enkelhet.

Den medföljande mjölkskummaren är kanske inte den snabbaste men gör ett bra jobb och låter dig själv hälla upp mjölken från önskad behållare. Här har du goda möjligheter att själv hälla upp den skummade mjölken efter eget bevåg.

Nackdelarna med modellen är främst en mindre droppskål som behöver tömmas ofta. I annat fall är detta en ypperligt trevlig instegsmodell som gör gott kaffe. Du kan enkelt ställa in hur mycket kaffebönorna ska malas och du kan även välja styrkan på kaffet med vredet på framsidan.

Espressomaskinen är kapabel till att brygga två koppar espresso samtidigt och två vanliga kaffekoppar. De vanliga kaffekopparna bör justeras ner i mängd för att inte få en blaskig (för svag) kaffesmak men det görs enkelt med hjälp av manualen.

Se pris på espressomaskiner hos KitchenTime.

Köp Espressomaskin online

Kitchentime
Hos KitchenTime har du tillgång till ett av Sveriges bästa utbud av köksutrustning och köksmaskiner till bra priser. Detta inkluderar även kaffemaskiner och espressomaskiner.